ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI PUBLIC DE PERSOANE

La data de 13 ianuarie a.c., între orele 07.00 – 09.30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pe drumurile publice din județ, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane.

Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării prin accidente în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv a autovehiculelor special destinate transportului de elevi) cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri. În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 98 de autovehicule care efectuează acest gen de transport și au fost efectuate testări cu aparatul etilotest.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. Din acestea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conform H.G 69 din 2012.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vor continua și vizează diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.„

A transmis IPJ Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *