Modelul Renault Megane RS ajunge la final de drum. Ultimul model din această serie va fi produs în număr de doar 1.976 de unități.

Megane R.S. Ultime, o ediție limitată pentru a celebra un model emblematic în istoria Renault Sport

Pentru a marca finalul de carieră a modelului Megane RS, Renault prezintă acum ediția limitată Megane RS Ultime. Cu o producție limitată la 1.976 de unități, aceasta va debuta oficial în 13 ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo.

Anul 2023 marchează finalul de carieră pentru modelul Megane RS, iar Renault a vrut să marcheze momentul așa cum se cuvine: cu o ediție limitată. Numele său este Megane RS Ultime și vorbim despre ultimul model echipat cu sigla Renault Sport.

De acum încolo, marca Alpine va scrie următoarele capitole din această poveste.

Așadar, noul Renault Megane RS Ultime este bazat pe Megane RS Trophy și vine, înainte de toate, cu o grafică specială vopsită în negru mat. Avem apoi jante Fuji Light de 19 inch, frâne Brembo cu etriere roșii, șasiu Cup, aripi față/spate mai late, prize de aer pe lateral, faruri RS Vision și o serie de ornamente negre.

Clienții vor avea la dispoziție 4 nuanțe exterioare: Negru Star, Alb Pearl, Galben Sirius și Portocaliu Tonic

Pentru interior, Renault a pregătit scaune Recaro, tapițerie din Alcantara, ornamente exclusive pentru praguri, o placă metalică înseriată, display central de 9.3 inch, sistem audio Bose, instrumentar de bord digital, cu ecran de 10 inch și telemetrie de bord RS Monitor.

Opțional, modelul francez poate fi echipat cu Head-Up Display, trapă și o husă confecționată la comandă.

Sub capotă, noul Renault Megane RS Ultime ascunde un motor de 1.8 litri, turbo, care dezvoltă 300 CP și 420 Nm.Unitatea lucrează alături de o transmisie EDC și un diferențial mecanic Torsen. Sistemul 4Control cu 4 roți directoare este și el prezent.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 5.7 secunde.

PRODUCȚIE LIMITATĂ LA 1.976 DE EXEMPLARE

Francezii transmit că producția lui Megane RS Ultime va fi limitată la doar 1.976 de unități (anul înființării divizie Renault Sport). Așa cum spuneam, debutul public este programat pentru data de 13 ianuarie, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

SURSA: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *