Legislativul a adoptat proiectul de lege pentru înregistrarea obligatorie a traficanților de droguri într-un registru național, urmând ca acesta să ajungă pe masa președintelui pentru promulgare.

Implementarea noii legi presupune o monitorizare constantă a acestora de către polițiști, inclusiv prin furnizarea unor date personale și detalii deosebit de amănunțite cum ar fi locul de muncă și informații despre venituri, precum și notificarea autorităților în caz de părăsire a localității sau modificări în cadrul cercului de cunoscuți.

dramatizare

Există astfel similitudini între înregistrarea traficanților de droguri și monitorizarea agresorilor sexuali, în sensul că ambele implică o formă specifică de supraveghere și urmărire a activităților infracționale ale acestor categorii de infractori ce vizează protejarea societății și prevenirea recidivei prin menținerea unui control strict asupra comportamentului acestor indivizi prin raportarea periodică a informațiilor către autorități.

Conform datelor publicate de către Agenția Națională Antidrog, aproape 11% dintre românii cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții. Îngrijorător este faptul că vârsta consumatorilor scade, iar consumul crește. În plus, acestea reprezintă doar o serie de numere/procente oficiale. În realitate este însă foarte probabil ca situația să fie cu mult mai gravă

0800 870 070

Atenție! Nu ezitați să apelați la numărul telverde al Agenției Naționale Antidrog dacă aveți orice fel de probleme legate de consumul de droguri. Este important să cereți ajutorul pentru a obține sprijinul de care aveți nevoie pentru a depăși aceste dificultăți. Echipa specializată a acestora este disponibilă să vă ofere consiliere și asistență în orice moment, fără nicio judecată sau stigmatizare. Prin apelarea la acest număr puteți începe să luați măsuri pentru a vă îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții.

S-ar putea să-ți placă și...

Mai multe de la autor

+ There are no comments

Add yours