ULTIMUL Model de VW Passat, cu motor convențional, urmează să fie lansat.

Volkswagen se pregătește să lanseze o nouă generație a lui Passat, cel mai probabil ultima cu motor convențional. Noul model ar urma să debuteze mai târziu în acest an și va fi disponibil cu motorizări hibride pe benzină și motorină.

Constructorul german se pregătește să lanseze cea de-a noua generație a modelului de clasă medie Passat. Sunt șanse foarte mari ca noua generație a celebrului model să fie ultima oferită cu motoare termice. Asta după ce Volkswagen a prezentat, deja, noul ID.7 în primele zile ale lui 2023 și care este înlocuitorul electric al lui Passat.

NOUL MODEL VA FI DISPONIBIL DOAR ÎN VARIANTA BREAK, DUPĂ CE ANUL TRECUT, PRODUCĂTORII GERMANI AU SCOS DIN FABRICAȚIE VARIANTA SEDAN A ACESTUIA.

MOTORIZĂRI EURO 7 MICROHIBRIDE

Așa cum era de așteptat, noul Passat va fi bazat pe cea mai nouă versiune a platformei MQB, o arhitectură care este prezentă la modelele de serie ale Grupului german încă din 2012.Noua generație Passat ar urma să fie ultima care va avea motoare termice. Din gamă vor face parte motorizări pe benzină TSI, respectiv cele diesel TDI.

În schimb, ele vor primi sisteme microhibride de 48 de volți pentru ca acestea să se conformeze normelor de poluare Euro 7.

VERSIUNE HIBRIDĂ PLUG-IN

Noul Passat va fi disponibil și într-o versiune hibridă plug-in, iar acest propulsor va fi cel mai puternic din gamă. Potrivit informațiilor disponibile până acum, acest propulsor ar urma să fie alcătuit din motorul pe benzină 1.5 TSI Evo2, cuplat la una sau două motoare electrice.

În total, acest propulsor ar urma să livreze 272 de cai putere, iar versiunea PHEV promite o autonomie electrică de până la 100 de kilometri.

DESIGN INSPIRAT DE MODELELE ELECTRICE

Cu privire la design-ul noului model, imaginile spion de până acum relevă un aspect mai aerodinamic față de generația actuală. Alături de asta, noul Passat preia câteva elemente estetice de la modelele electrice ID, cum ar fi grila iluminată. Partea din spate va avea un aspect convențional, iar aripile posterioare laterale sunt ușor mai pronunțate.

Noul model va avea și un ampatament mai lung pentru mai mult spațiu la interior.Este de așteptat ca viitoarea generație Passat să aibă un portbagaj cu o capacitate apropiată de 650 de litri.

INSTRUMENTAR DIGITAL NOU

Interiorul noului model va avea și un ecran de dimensiuni mari, amplasat central, la fel ca cel văzut la ID 7. Noul model va păstra comenzile tactile pentru reglarea temperaturii și a volumului radio, iar instrumentarul digital va fi mai mare decât cel văzut la modelele electrice ale constructorului din Wolfsburg.

Tot aici putem spune că noul Passat va beneficia și de un sistem de conducere autonom, de nivelul 2+ sau chiar de nivelul 3. Vom afla mai multe detalii despre acest sistem pe parcurs.

Volkswagen nu a confirmat data lansării noului Passat, însă acesta ar urma să fie prezentat oficial în următoarele luni, alături de noua generație Skoda Superb.

PS: Imaginile din acest articol reprezintă actuala generație a lui Volkswagen Passat

Sursa: automarket.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *